Medlemsmöte 2016-02-23 Helsingborgs stadsarkiv och extra information

Tisdagen den 23 februari träffas vi kl. 18:00 på Helsingborgs stadsarkiv. Vi får höra om deras verksamhet och samarbete med Helsingborgs Släktforskare- och Bygdeförening. Vi kommer att ordna någon form av samåkning men tid och plats är inte bestämd. Det är inte långt att gå från Knutpunkten (Helsingborg C) till arkivet. Stadsarkivets hemsida ger utmärkt information om hur man kommer dit och i närheten finns stora parkeringsplatser. Stadsarkivet ska flytta (troligen till hösten) så det kan vara trevligt att besöka dem en sista gång i deras nuvarande lokaler.

24 februari, dagen efter besöket på stadsarkivet är sista dag att lämna in motioner till årsmötet.

Sveriges Släktforskarförbund genomför en undersökning om vilka släktforskningsprogram som dess medlemmar använder. Du kan svara på den här tyvärr är det bara en dag kvar på undersökningen

Arkiv Digital drog stor publik i tisdags när Niklas Hertzman var på plats och berättade om deras verksamhet. Föredraget var verkligen intressant och Niklas berättade på ett utmärkt sätt om deras stora ambitioner och vad som faktiskt redan genomförts. Redan innan mötet framfördes önskemål från de som inte kunde närvara om en sammanfattning av mötet. Anteckningar har gjorts och kommer att läggas upp här på hemsidan snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.