Program 2024 Hösten

 • 29 augusti, Utflykt till Nordvästra Skånes Scoutmuseum
  Vi kommer guidas av en livslång scout som också är ny styrelsemedlem i vår förening, Björn Löwenqvist. Ta chansen att ta del av denna viktiga rörelses historia i vår del av Skåne.
  Vi ska träffas kl. 18 vid Raus församlingsgård på Råå. Det går enkelt att ta sig dit med kollektivtrafik men samåkning kommer också erbjudas.
 • 19 september, Björn Engdahl, “Min tid på Fredriksdal”
  Björn är både född på Fredriksdal och har ett långt arbetsliv bakom sig i friluftsmuseet i Helsingborg. Minnen och intressanta berättelser från denna speciella plats utlovas. Fredriksdalsteatern spelar naturligtvis en stor roll.
 • 17 oktober, Helene Castenbrandt, Långvarigt sjukdom, arbetsoförmåga och folkpension i Landskrona 1914-1936,
  Doktor i historia och forskare på Lunds Universitet kommer och berättar om sin forskning om långtidssjukskrivningar där hon använt Landskrona som exempel.
 • 5 december, Calle Sundewall om sin bok om Glumslöv
  Boken planeras publiceras i november så vi kommer att vara bland de första att höra om arbetet med boken och dess innehåll. Efter succén med boken om Ålabodarna kommer vi nu alltså få fördjupa oss i Glumslövs och Sundviks historia.

Datum och lokal för föredragen kan ändras.
Tid och plats: Meddelas i kallelsen via Bokat.se, på hemsidan samt på vår Facebook.

Månadsmötena är normalt i ÖV-huset på torsdagar kl. 18:30. ÖV-huset ligger på Ödmanssonsgatan 12. Lokalen lånar vi av HELA ideella. Efter föreläsningen serverar vi för de medlemmar som vill kaffe och några goda smörgåsar för 30 kr. Icke-medlemmar är också välkomna men måste betala priset av fikan för att få delta.

Studieförbundet Vuxenskolan och Landskronabygdens Släktforskare samverkar om studiecirklar och kultur.