Program 2018 Våren

 • 20/1 Släktforskningens dag
  På lördagen kommer vi att ha öppet på Säbygatan 7 mellan kl. 13 och kl. 16. Årets tema är arkiv. Vi kommer försöka ordna något kopplat till temat men det är ej klart än.
 • 28/2 Rolf Johansson om ”Ovanligare källor till nytta och glädje för släkt- och
  hembygdsforskare”
  Pensionerade arkivarie Rolf Johansson kommer och berättar om intressanta saker vi släktforskare kan hitta i den mer obskyra källorna. Dessutom kommer han prata kort om hur, det från den 1/2 gratis, SVAR fungerar.
 • 28/3 Årsmötet
  Vi bjuder som vanligt på goda mackor efter stämman.
 • 25/4 Calle Sundewall om ”En resa med vykort genom tiden”
  Folk och Bygds redaktör och Glumslöv mesta bibliotekarie Calle Sundewall kommer och berättar om lite lokalhistoria med hjälp av sin stora vykortssamling.
 • 23/5 Kyrkogårdsvandring med Tor Johanson
  Vi samlas utanför S:t Johannes kyrka på Nya Kyrkogården i Landskrona kl. 18:30. Tor kommer att berätta om några av de många människoöden som gravarna påminner oss om.

Datum och lokal för föredragen kan ändras.
Tid och plats: Meddelas i kallelsen via Bokat.se och på hemsidan samt på Facebook.

Månadsmötena kommer från hösten 2017 hållas i Larvilokalen på onsdagar kl. 18:30. Larvilokalen ligger på Larvigatan 19D men kan lättast nås från Kapellvägen (vägen mellan höghusen och Landskrona Kyrkogård). Larvilokalen är vid det mittersta höghuset. Ingången är mellan flera flaggstänger och ni måste gå upp en våning (alternativt ta hissen) för att komma till lokalen. Efter föreläsningen serverar vi normalt alltid kaffe och några goda smörgåsar till en mindre peng.