Program 2017 Våren

 • 24/1 Nils Dahlin och Britt-Marie Bondesson pratar om “Min Släkt”.
  De flesta medlemmar i vår förening använder ”Min Släkt” för att spara sin forskning. Det finns en del vanliga problem som kommer upp på ”Öppet Hus”-mötena. På detta mötet diskuterar vi dem gemensamt och lär oss om de funktioner vi kanske aldrig använt.
 • 28/2 Årsmötet
  Årsmötet blir 2017 lite tidigare än det varit de senaste åren. Föreningen bjuder som vanligt på förtäringen. Det blir förslag på ändring av stadgar i år igen bland annat.
 • 28/3 Henning Bender, Emigration till Danmark
  Den sydsvenske invandringen til Danmark på omkring 100.000 personer samt den svenska utvandring via Köpenhamn till USA som omfattade nästan 300.000 emigranter. Henning Bender var under 19 år ledare för ”Det Danske Udvandrerarkiv”.
 • 25/4 2/5 Föreningen DIS
  De berättar om sig själv och vad de kan erbjuda en släktforskare. Vi hade förra året besök av Björn Johansson som berättade om Disgens kartfunktion. Det uppstod då frågor om vad Disgen, relaterade program och organisation är och hur de fungerar. På detta möte hoppas vi att alla får svar på dessa frågor och lär känna några nya verktyg de kan använda i sin forskning.

Datum och lokal för föredragen kan ändras.
Tid och plats: Meddelas i kallelsen via Bokat.se och annons i Landskrona Posten.

Men normalt börjar mötena kl. 18:30 på Puls Arena på den fjärde tisdagen i varje månad (undantaget sommaren).