Släktforskningen 2018 startar den 16 januari

Nu är det hög tid för ett nytt år i släktforskningens tecken!

Vi börja med ”Öppet Hus” tisdagen den 16 januari och torsdagen den 18 januari. Nytt för 2018 är att vi nu kommer ha samma öppettider båda dagarna alltså kl. 13-17. Tisdagen har alltid varit mer populär och vi hoppas att fler medlemmar och nyfikna väljer torsdagarna så att vi får en mer jämn fördelning av besökare. Vi beklagar att vi genom detta beslut inte längre kan erbjuda någon tid utanför normal arbetstid. Tyvärr har inte tillräckligt många velat komma på kvällen även om vi blivit något fler sedan vi flyttat till Säbygatan 7.

Vårens program är nu upplag på hemsidan. Det kan komma förändringar men Rolf Johansson, Calle Sundewall och årsmötet är spikat. Vi kommer inte ha något vanligt månadsmöte i januari istället kommer vi på något vis kombinera detta med Släktforskningens dag då vi kommer att ha öppet på Säbygatan 7 kl. 13-16 lördagen den 20 januari.

Vi har tidigare nämnt ”Oäkta barn”-projektet och nu har vi äntligen kommit igång med att bidra till detta. En liten grupp styrelsemedlemmar har börjat arbeta med att läsa födelseböckerna i Landskrona kommun fram till 1920 för att få en lista med alla oäkta barn. Det är ett tidskrävande projekt som vi söker frivilliga till men det räcker om ni bara vill läsa en bok. Vi uppskattar all hjälp vi kan få. Kontakta ordföranden eller sekreteraren om ni är intresserade av att bidra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.