Ordförandekonferens i Landskrona

Den 21 januari hade vi i Landskrona besök av representanter för de andra Släktforskarföreningarna i Skåne. Två gånger om året möts representanter för föreningarna som är medlemmar i Skånes Släktforskarförbund för att prata om förbundets verksamhet, släktforskning i allmänhet och för att stärka samarbetet oss emellan.

Förbundet berättade om projekten Oäkta Barn och von Kochens journal såväl som förbundets övriga verksamhet. Projekten blev presenterade på ett väldigt tydligt sätt och informationen från förbundet var allmänt mycket matnyttigare än den var för några år sen. Ordförande Hans-Göran Nilsson tillsammans med resten av styrelsen har verkligen visat engagemang.

Rapport från ordförandekonferensen
Förbundet har skrivit en utförlig rapport om vad som berättades om på mötet om ni är intresserade. Erland Ringborg, Ordförande i Sveriges Släktforskarförbund, var på plats och berättade kort om deras framtid. Riksarkivet var också representerade och berättade vad som händer i deras verksamhet.

Dimman stod tjock hela dagen men vad vi hört klarade sig alla på vägarna. Mötet hölls i Larvilokalen med kyrkogården höljd i dimma utanför fönstren men inomhus var stämningen varm och diskussionerna emellanåt livlig. Vi tackar förbundet för förtroendet att hålla denna konferens och naturligtvis all de frivilliga medlemmar som hjälpte till med att servera frukt, lunch och kaffe, flytta bord och stolar, sätta upp projektor mm.

Om du fortfarande läser detta så vill jag passa på att informera om ett annat arrangemang i Landskrona. Berätta mer! är en dag om berättarkonst på Landskrona Museum. Det kan vara intressant för dig som kanske sitter och skriver på din släkthistoria men inte vet hur du ska formulera dig. Sveriges Släktforskarförbund är medlemsorganisation i Studieförbundet Vuxenskolan och därigenom är vi också det så arrangemanget bör vara gratis. Tyvärr är sista anmälningsdag passerad men ni kan ju alltid ta en chans och se om någon plats finns kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.